20 juli 2014

9) Wil jij de WW in?

Maart -4
 
Deze week ben ik naar een bijeenkomst geweest in Amsterdam voor duurzame ondernemers (Dora Netwerk). Dat was een goede zet. Bij binnenkomst trof ik al twee bestuursleden die beide uit Haarlem komen en het project Kweektuin herkende. Ik kreeg een warm welkom. Lekker zeg!

Diegene die me de tip had gegeven voor de bijeenkomst was er ook. Ik heb wat andere mensen ontmoet en ben me er nu bewust van wat er op zo’n moment in mijn hoofd afspeelt. Het lijkt of een grote mierenhoop. Ik zie alleen maar mieren in en uit gaan, sommige met bagage, andere leeg, sommige botsen bijna tegen elkaar. Dat is wat ik met informatie doe. Ik filter wat iemand zegt (of juist niet zegt) en leg dat in mijn mierenhoop in afwachting of er iets zinvols bij komt. Kan ik koppelen of verbinden? Ken ik dit al en waar lijkt het op?

Zo probeer ik een ander steeds verder te helpen en ondanks dat dit voor mij een compleet nieuw netwerk is, lukt me nu al. Ik ontmoet inspirerende de mensen die bezig zijn om Amsterdam ook een stukje groener en bewuster te maken en dat geeft energie. Er is een gastspreker van One Planet Crowd over verschillende vormen van crowfunding en wat ik hoor is ook toepasbaar op projecten van de Kweektuin. Verder spreek ik een aantal mensen waaronder Karin van The Good Family die allerlei leuke dingen doen rondom een duurzame levenstijl gericht op gezinnen. Ook leuk om in mijn buurt en de Kweektuin te introduceren. Met Faridah praat ik over de ontwikkelingen rondom de Kweektuin. Ik merk aan haar dat het gebied bij veel mensen een bijzondere plekje heeft en dat er ook verwachtingen zijn. En daar werk ik nu zelf ook aan mee en dat geeft me een trots gevoel.
Zo'n avondje kan ik je aanraden, of je nou ondernemer bent of niet. Het is erg leuk om kennis te maken met allerlei initiatieven van ondernemende mensen. Je doet zelf inspiratie op en vergroot je blikveld van "wat er allemaal al is".

Als we later met zn drieën naar huis treinen en ik vertel over mijn plan om mijn baan op te zeggen dan ontvang ik een bezorgd advies om dat vooral niet te doen. Ik kan me beter laten ontslaan. Dan hou ik het recht op de WW.

Huh? Dat gaat niet goed in mijn hoofd. Is so not me.  Je laten ontslaan? Hoe doe je dat dan? Ga je dan ineens enorm beroerd werk afleveren en je als een heks gedragen? Mooi dat sociale stelsel in Nederland maar ieder zelfstandig mens is toch vooral zelf verantwoordelijk voor zijn of haar leven en inkomen?
Ik realiseer me dat het voor veel mensen niet zo werkt. Ben je niet meer happy in je werk en kun je niet direct iets nieuws vinden, dan is ontslag nemen wel een heel groot ding en is de WW misschien wel aantrekkelijk. Of misschien blijf je wel met tegenzin heel lang in een functie hangen tot je werkgever er schoon genoeg van heeft. Het doet me ook beseffen dat ik dit soort opmerkingen vaker zal krijgen en dat het prima is. Ik trek mijn plan, jij het jouwe.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Luuk Rensen, bedankt voor de DORA-tip. Lody en Faridah, bedankt voor het warme welkom en de inspirerende opzet van de avond.
 

1 opmerking:

  1. Heerlijk om met je mee te lezen Brigitte! Ik ben super trots op je -jij powervrouw! X

    BeantwoordenVerwijderen