8 januari 2015

24) Dromen komen echt uit!


Al drie weken denk ik na over dit blog. Hoe kan ik beschrijven wat er in me omgaat, wat er in me leeft en speelt? Want ik stuiter nog steeds.
Laat ik maar gewoon beginnen:
Ongeveer een jaar geleden nam ik met mijn hart een besluit. Het was tijd voor iets nieuws, iets anders. Het werd me toen echt duidelijk, het roer ging om. Er was iets wat al langer lag te pruttelen, een zaadje wat langzaam ontkiemde. En nu wilde ik er volledig gehoor aan geven, ik wilde de kans pakken om te ontdekken wat er nog meer was. De beschrijving van mijn droom was mijn eerste stap. Van mijn hoofd en hart naar papier. Voor sommige nog vaag en idealistisch, voor mij concreet genoeg want ik zag het voor me. Een nieuwe setting waar van alles bij elkaar komt, waar verbindingen liggen tussen aspecten die niet zo voor de hand liggen. Waar we iets bijdragen aan een betere wereld. En waar ik met mijn hart en kwaliteiten aan de slag kan. De stappen die volgde waren boeiend en confronterend. Mijn onzekerheden, twijfels en overtuigingen zorgde voor gedoe in mijn hoofd. En ook mijn omgeving kreeg daar het nodige van mee. En daarnaast waren er ook al die mooie momenten, de samenloop van toevalligheden, de leuke ideeën, inspirerende bijeenkomsten en de bijzondere mensen die ik ontmoette. Dat gaf energie inspiratie en zorgde voor nog meer ideeën. Als je dit blog vaker leest dan weet je waar ik het over heb, dan weet je ook dat ik in het afgelopen jaar 3 andere vrouwen heb ontmoet die zo'n soortgelijke droom hebben. Die ook voelen dat ze een verschil willen maken en dat ook gaan doen. Samen met mij.

Dat alles zit verpakt in het concept van het Kweekcafe, een ontmoetingsplek met inspiratie voor een duurzaam, bewust en fijn leven. Waar je steeds opnieuw geprikkeld wordt, waar oog en aandacht is voor elkaar. Een omgeving waar je praktijkvoorbeelden ziet van de nieuwe economie. Waar meer balans is tussen gebruik, verbruik en hergebruik. Waar samenwerking belangrijk is, ieder vanuit zijn eigen kracht en toegevoegde waarde.

En het Kweekcafe, dat komt er echt! 

We zijn net voor de Kerst als enige geselecteerd om te starten op de Haarlemmer Kweektuin omdat ons concept nog meer omvat dan daghoreca en we daarmee zo goed aansluiten bij de ambities voor een duurzaam gebied waar recreatie, educatie ook belangrijke peilers zijn.

Dit nieuws sloeg in als een bom. Na een lang proces vol onduidelijkheden en onzekerheden is het ineens helder. Echt fantastisch!! Dat bericht heb ik meteen gevierd met mijn bonusdochter en haar vriendin omdat we die avond met z'n 3-en waren. De champagne werd een paar dagen later ontkurkt door het hele team van het Kweekcafe.
 
Het jaar 2014 heeft ons veel gebracht en geleerd. Over onszelf, over samenwerking, over onze diepste wensen en verlangens, over onze partners en gezinnen. Bijzonder dat je in de aanloop naar een onderneming al zoveel persoonlijke zaken tegenkomt. Een deel daarvan heb ik verwerkt in mijn blog. Voor mij heel prettig om zo te reflecteren. Als je ergens in zit is het bijzonder, heel heftig, groots of vraagt het al je energie en aandacht. Als iets voorbij is en je kijkt terug, lijken dingen vaak minder erg, heftig of ingewikkeld. Dat komt omdat iets al opgelost of verholpen is. Door je ervaringen te onderzoeken kun je het de volgende keer ook anders doen. Door mijn blog heb ik geleerd van de dingen die ik doe en kan ik het ook anders zien. Iets van je af schrijven werkt voor mij echt. En ik geniet ook van de reacties die ik krijg op mijn blog.

En nu?  Nu gaat het echte werk beginnen. We gaan in gesprek over de precieze locatie, de startdatum, onze ambities, wensen en eisen. In het voorjaar al open? Dat zou te gek zijn. Dat wat nu komt is spannend en nieuw. Een flinke klus, veel geregel en ook gaaf. Want nu wordt het zichtbaar, gaan we echt bouwen aan onze dromen. En dat alles kun je gaan volgen. Want we willen vanaf dag 1 samen optrekken met mensen die belangstelling hebben voor het Kweekcafe. Het fundament leggen wij, al het andere vormen we samen met mensen die net als ons een zaadje willen planten, die een verschil willen maken. Zodra we online zijn deel ik dat in mijn blog want ik blijf schrijven.

Zoek jij vandaag een goede reden voor een taartje, een extra toetje, een glaasje wijn of champagne of een ander geniet momentje? Neem dan dit blog als reden want het Kweekcafe gaat van start!
En begin weer met dromen of droom verder waar je gebleven was. Want ik ben het bewijs dat dromen echt uit kunnen komen!


------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Dankjewel lieve Tom, Reva, Novara en Senna voor jullie steun en vertrouwen in het afgelopen jaar. Bedankt ouders en familie voor jullie support. Sanna, Joyce, Sylvia en Shuk-Yee, betere vriendinnen kan ik me niet wensen. Bedankt voor jullie vertrouwen, denkkracht en energie! 
En Marlies, Inge Jolijn en Maaike, wat gaaf dat wij samen in dit nieuwe avontuur stappen! De ontmoeting met jullie is voor mij echt een schoolvoorbeeld van ment-to be. Het zit gewoon goed en we gaan het doen!


4 opmerkingen:

 1. Vanuit een nu zonnig Frankrijk nog een keer mijn nee ons respect voor wat je aan het doen bent. Voor de meeste mensen is het al een opgave om een gezin draaiende te houden maar jij doet dit er allemaal maar eventjes bij. Zelf ben ik op mijn 62e nog eens een nieuw bedrijf begonnen en ik spreek dus met enige ervaring als ik zeg hoe pittig het is om het allemaal op de rails te krijgen. Een ding weet ik bijna helemaal zeker en dat is dat het jou gaat lukken
  Succes dus!!!! Nico en Loes

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Fantastisch! Veel succes, ik houd jullie in de gaten!
  Judith

  BeantwoordenVerwijderen
 3. " If you're brave enough to say goodbye, life will reward you with a new hello" -Paulo Coelho

  Je maakt het verschil Bri. Trots! X Sanna

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een prachtig nieuws - dat wordt een mooie plek en met jouw energie gaat het er vanzelf stralen.

  BeantwoordenVerwijderen